€ 886,-
2460
William Whien
OFFLINE
STEUN MIJ
William
Whien

Mijn actie


Ik doe mee omdat:
Ik heb in 2016 zelf enkele donaties gedaan. Dit jaar wil ik mezelf op een sportieve wijze inzetten en proberen een mooi sponsorbedrag binnen te halen. Hopelijk kunnen we in de toekomst hersentumoren genezen, mbv de huidige onderzoeksresultaten.


Samen verschil maken

Jaarlijks sterven er in Nederland ca. 1500 mensen aan hersenkanker, ofwel meer dan 4 mensen per dag. Van alle kinderen die sterven door kanker sterft 41% door een hersentumor. Het overlevingspercentage van de meest voorkomende kwaadaardige hersentumor is slechts 0,3%. Hier MOET verandering in komen. Als vader van twee jonge kinderen raakt het me heel erg dat het percentage van kinderen dat overlijdt aan de gevolgen van een hersentumor, zo hoog ligt.

Een hersentumor is een zeer ernstige diagnose. Ondanks een meer gunstig beloop bij de laaggradige astrocytomen en de oligodendrogliomen gaat het bij de kwaadaardige vorm (het glioblastoom of astrocytoom graad IV) om een aandoening met een vrijwel altijd fatale afloop binnen een of twee jaar. Ondanks alle vooruitgang in de neurochirurgie bestaat er geen effectieve therapie, niet in Nederland en ook niet elders op de wereld. Onderzoek naar betere behandelingen wordt op veel plaatsen verrricht en men hoopt dat er net als bij andere tumoren een doorbraak zal plaatsvinden. Stel je toch eens voor dat we kanker in de hersenen kunnen genezen … de meest ingewikkelde materie die er is in het menselijk lichaam. Dan zou dit waarschijnlijk ook een grote stap voorwaarts zijn in de genezingskansen van ALLE kankersoorten.  Wij willen dit verschil maken. Samen kunnen wij dit!

Tijn heeft miljoenen binnen gehaald, voor het glazen huis. Met zijn nagellak actie heeft hij een gigantisch mooi bedrag binnen gehaald voor het rode kruis. Helaas lijdt dit jongetje aan DIPG (hersenstam kanker). Hij heeft geen goede vooruitzichten, voor de toekomst. Ik hoop dat we met de opbrengsten van de huidige acties mooie onderzoeken kunnen financieren. En dat met de resultaten van de onderzoeken mogelijkheden komen om hersentumoren te voorkomen en/of genezen. Het is niet reëel om te verwachten dat we Tijn hier direct mee kunnen helpen. Maar ik wil toch iets doen, om hem een steuntje in de rug te geven. Dat er ook aandacht is voor zijn ziektebeeld. Dat er geld gedoneerd wordt, voor kinderen die in zijn situatie zitten. Maar vooral zodat het in de toekomst, voor kinderen zoals Tijn, voorkomen of genezen kan worden!

In mijn jeugd was een besmetting met HIV een voorbode van aids, waar je vervolgens aan zou overlijden. Waar een hiv-infectie vóór 1987 vaak een doodvonnis was, is hiv, vooral sinds 1996, mits voldoende medische omkadering nu eigenlijk een chronische aandoening geworden met beperkte effecten. Ik hoop dat ze tegen hersentumoren ook behandelplannen vinden die ervoor zorgen dat de kans op overlijden drastisch verlaagd wordt.

Daarnaast heb ik een aantal familieleden die zijn overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Een extra stimulans, om mij voor dit doel in te zetten.

Kanker is één van de grootste doodsoorzaken in Nederland. Patiënten zitten nu nog vaak onnodig lang in onzekerheid. Meer onderzoek is nodig om betere behandelingen mogelijk te maken. Om hogere genezingspercentages te creëren. Wetenschappelijk onderzoek wordt voor een groot gedeelte bekostigd uit donaties. Daarom is de Bergentocht opgericht; We willen de best mogelijk zorg voor kankerpatiënten.

Onze missie:

Wij willen niet omgaan met kanker, wij willen genezing!

De Bergentocht zet zich in voor hersenkanker. Onderstaand 9 jarig meisje, dochter van een patiënt, legt uit waarom; (klik op het plaatje)

Waarom STOPhersentumorenOns statement:

"Nooit zal je deze dagen vergeten, dat we samen verschil kunnen en willen maken voor mensenlevens waarvoor wij de enige hoop zijn. Het mag niet meer voorkomen dat bij het woord kanker onherroepelijk het woord doodvonnis aan elkaar verbonden wordt."

Het donatieconcept van de Bergentocht is uniek in zijn soort, want via de donatie knoppen op onze website gaan de donaties rechtstreeks en dus voor 100% naar de rekening van de kankerbestrijdingsstichting. Klik op de "STEUN MIJ" button (onder mijn foto) om een sponsor bijdrage te doen.

Mijn info

William
Whien
15 km wandelen/lopen
AMERSFOORT

BlogDeze gebruiker heeft nog geen blog geschreven.

Donaties

Datum Naamsvermelding


Doe ook mee met deze mooie actie voor de kankerbestrijding !